Historia

Claestorp är ett gods som ligger i Sveriges Lustgård, Södermanland. Gården är cirka 4.500 ha stor och är belägen i ett mycket vackert och naturskönt område i gränslandet mellan Kolmårdens djupa skogar och Södermanlands kulturbygder. Detta innebär mycket orörd natur med skogar, ängar, sjöar och stora vattensystem.    

Gården har mycket gamla anor och man har uppgifter på ägarna från så långt tillbaka i tiden som 1434. Det unika med Claestorp är att gården aldrig sålts utan den har alltid gått i arv till barn eller skänkts bort inom släkten. Sedan 1776 har familjen Lewenhaupt ägt och bebott gården. Nuvarande mangårdsbyggnad med flyglar byggdes upp 1758 efter en svår brand. Idag är gården främst känd för sitt världsberömda arabstuteri, sin stora porträttsamling samt dess fina jaktmarker.

Gårdens huvudsakliga verksamhet är skogen, jordbruket, fastighetsförvaltning, stuteri samt jakt. De senaste åren har vi även börjat sälja arrangemang till företag i form av konferenser, kick-offer, representationsmiddagar samt jakter.