Boende

Vi kan erbjuda boende i både slott och koja, allt beroende på vilken upplevelse ni vill ha.

Slottet
I slottet har vi 7 dubbelrum och ett enkelrum. Alla är stora och generösa i storlek och inredda i personlig stil med vackra färger och tyger. Inte ett rum är det andra likt, så kom och hitta din favorit. Påfallande många av våra gäster har påtalat för oss att de sällan har sovit så gott som på Claestorp. Tystnaden och husets vänliga atmosfär får de flesta att slappna av hos oss. (Möjligtvis att någon har vaknat av vårt lilla snälla husspöke)

Orrkojan
För den lite mer äventyrlige har vi vår fantastiska jaktstuga ”Orrkojan”.

Stugan är unik i sitt slag och finns omnämnd i litteraturen som en av de få kvarvarande jaktstugor som uppfördes i slutet på 1800-talet. Den byggdes för att herrskapet på Claestorp skulle kunna värdigt när de jagade av de sydliga delarna av markerna.

Stugan ligger högt på en kulle med en underbar utsikt över sjön starrsjön. Inte ett hus syns till i närheten. Här råder friden och lugnet och man kan nästan ana trollen smygande omkring i storskogen.

Numera används stugan till kräftkalas, kick-offer och övernattningar. Man kan med fördel paddla eller åka båt hit. Vi grillar, fiskar, badar bastu, simmar i sjön och har andra spännande aktiviteter. Här kan vi bjuda på ett riktigt äventyr.